Palvelumme-alisivun tyyppi (Sivun tyyppi: services subpage)

Säästöt ja sijoitukset

Jokaisella on haaveita. Niitä pitää olla. Mikä on sinun haaveesi? Tavoitteellisella säästämisellä voit saavuttaa sen. Tule käymään, niin jutellaan, mikä säästämisen tai sijoittamisen vaihtoehto on sopivin juuri sinulle.

xSulje

Säästäjästä sijoittajaksi

Rahastoja on monenlaisia. Isot tuotot kulkevat aina käsi kädessä isomman riskin kanssa. Rahastosäästämisessä yhdistyvät joustavuus, helppous ja verotukselliset hyödyt. Saat suursijoittajan edut pienelläkin panoksella. Jo 50 euroa kuukaudessa riittää. Sen sijaan, että säästäisit tilille, voit laittaa säästösi tuottamaan rahastossa. Sijoitusrahasto kerää eri asiakkaiden varat yhteen ja sijoittaa ne useisiin eri sijoituskohteisiin. 

Osakerahaston riskitasoon vaikuttavat monet seikat. Yhdistelmärahastot sijoittavat sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin kohteisiin. Riskiluokka on niissä maltillinen. Yhdistelmärahaston tuotto muodostuu osake- ja korkomarkkinoiden tuotoista. Korkorahastojen riskiluokka on matalin. Markkinakorkojen nousu heikentää omistamiesi korkopapereiden arvoa ja lasku taas vahvistaa sitä. Rahastoihin voit sijoittaa joko kerralla yksittäisen summan tai säästää rahastoon tietyn summan rahaa joka kuukausi. Jokaisella sijoitusrahastolla on toiminnastaan ja sijoituspolitiikastaan Finanssivalvonnan vahvistamat säännöt, joiden noudattamista valvotaan tarkasti.

Rahastosijoittamisesta kannattaa tulla keskustelemaan kanssamme tarkemmin. Ota yhteyttä, niin varataan sopiva tapaamisaika. Rahastovaihtoehtoihin voit tutustua tarkemmin myös osoitteessa Sp-Rahastoyhtiön sivuilla

Turvaa sinulle ja taloudellesi

Säästövakuutus on loistava keino säästää joustavasti ja hyödyntää samalla verotusetuja. Säästövakuutus on pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen tarkoitettu säästöhenkivakuutus. Säästät joustavasti sen hetkisen elämäntilanteesi mukaan joko itsellesi tai lähiomaisellesi.

Alkuun pääsee jo pienelläkin summalla, vaikka 50 eurolla kuussa. Voit koska tahansa muuttaa kuukausittaista säästösummaa ja muuttaa sijoituksesi rahaksi milloin haluat.

Tutustu vakuutussäästämisen tuotteisiin tarkemmin Sp-Henkivakuutuksen verkkosivuilla. Sp-henkivakuutus on yhtiö, joka myöntää Oma Säästöpankin Säästövakuutuksen. Voit olla myös suoraan yhteydessä omaan konttoriisi. Kerromme mielellämme sinulle tarkemmin vakuutussäästämisestä.

Osakesalkku kainalossa

Kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin. Sananlasku pätee myös osakesijoittamisessa. Osakkeisiin kannattaa aina sijoittaa suunnitelmallisesti ja hajautetusti. Suunnitelmallinen sijoittaja sijoittaa moniin eri yrityksiin ja toimialoihin - myös maantieteellisesti. Me osaamme auttaa sinua valitsemaan oikeat kohteet. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

OmaTuottoTalletus (Osaketalletus)

OmaTuottoTalletus on selkeä kahden/kolmen vuoden määräaikainen talletus. Siinä yhdistyvät tilin turvallisuus ja osakkeiden tuottomahdollisuus. Tilille maksetaan ennakoitu 6 % lisäkorko, jos kaikkien kolmen ennalta sovittujen osakkeiden kurssi on samalla tai korkeammalla tasolla kuin lähtöarvo. Tilin varat kuuluvat kulloinkin voimassaolevan talletussuojan piiriin. Vähimmäistalletus 1 000 €. OmaTuottoTalletuksen hyviä puolia ovat, että sijoituksen pääoma on turvassa. Se antaa myös mahdollisuuden lisätuottoon, mikäli viiteosakkeiden kurssit nousevat tai pysyvät samalla tasolla.

Edellinen myynnissä ollut OmaTuottoTalletus:

OmaTuottoTalletus 2/2016
Myyntiaika: 12.5.2016-30.6.2016
Eräpäivä: 1.7.2019
Takuukorko: 0,0 % p.a
Mahdollinen lisäkorko: 6 %

Osakekori                                                    Lähtöarvot    

Telia Company (TELIA1 FH)               4,158
Telenor (TEL NO)                                   141,30
Electrolux (ELUXB SS)                           227,00
 

OmaTuottoTalletus 2/2016 -esite

Aikaisemmin myytyjen OmaTuottoTalletusten tilanteen näet täältä.

Aikaisemmin myytyjen Säästöpankki Osaketalletusten tilanne löytyy täältä

Osakesijoittamiseen perehdyt parhaiten, kun tulet käymään konttorissamme. Mietitään yhdessä, onko osakesijoittaminen paras sijoittamisen muoto juuri sinulle, ja mitä riskejä siihen liittyy.

Metsänomistajan kelpaa

Metsä on omistajalleen vaativa, mutta hyvin hoidettuna palkitseva sijoituskohde. Sijoituskohteena metsä on riskitön ja pitkäjänteinen kohde, jonka tuottoprosentti on pitkällä aikavälillä suhteellisen matala. Mitä enemmän metsänomistaja pystyy tekemään hoitotöitä itse, sitä paremmat ovat kannattavan puuntuotannon edellytykset. Hyvin hoidettu metsä voi tuottaa huomattavasti keskimääräistä enemmän.

Metsä antaa harvoin tuloa, mutta kerralla varsin mittavia summia. Ellet tarvitse metsätuloja juuri nyt johonkin suurempaan hankintaan, ne kannattaa säästää tai sijoittaa tuottavasti. Jos metsätalous on merkittävä tulolähde ja tilitapahtumia on vuosittain runsaasti, kannattaa avata Oma Säästöpankin metsätili. Se helpottaa myös metsäverotuksen edellyttämää kirjanpitoa. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme aiheesta lisää.

Lisätietoa metsänomistamisesta, puukaupasta ja metsänhoidosta löydät muun muassa Metsänhoitoyhdistyksestä.

Eletään herroiksi eläkkeelläkin

Kun jäät eläkkeelle, oletko miettinyt, riittääkö kertynyt eläke kattamaan kaikki menosi? Eikö olisi mukava matkustella, kun kerrankin on aikaa? Oma Säästöpankin valikoimasta löytyy monipuolisia ratkaisuja eläkesäästämiseen. Voit valita joko sidotun eläkesäästämisen tai vapaan eläkesäästämisen.

Sidottu eläkesäästäminen tarkoittaa, että säästösi ovat tallessa ja kasvamassa koko työurasi ajan. Kun jäät eläkkeelle, saat säästöt käyttöösi. Sidotun eläkesäästämisen maksut voit vähentää verotuksessa. Vapaa eläkesäästäminen puolestaan tarkoittaa, että kertyneet säästöt voi tarvittaessa muuttaa rahaksi. Reaalivarallisuuttasi voi olla sijoitusasunto tai metsäpalsta, joiden arvo kasvaa tasaisesti talouskehityksen mukana.

Eläkesäästämisen päätöksiä ei ole syytä tehdä hätiköiden. Varaa aika konttoriimme, niin jutellaan yhdessä sinulle parhaiten sopivista eläkesäästämisen vaihtoehdoista. Näin varmistamme, että onnistut tavoitteissasi ja pääset nauttimaan eläkepäivistä.

Sijoituspalvelut

Sijoituspalvelulain edellyttämät ennakkotiedot ei-ammattimaiselle asiakkaalle löytyvät dokumentista Pankin sijoituspalvelut.

Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet kertovat ne menettelytavat, joita noudatamme toimiessamme arvopaperinvälittäjänä asiakkaidemme toimeksiannoissa.

Asiakkaan luokittelulla (ei-ammattimaiseksi asiakkaaksi, ammattimaiseksi asiakkaaksi tai hyväksyttäväksi vastapuoleksi) on vaikutusta sijoittajansuojan laajuuteen sekä sovellettavaksi tuleviin menettelytapasääntöihin. Luokittelu tapahtuu suoraan lain nojalla. Asiakasluokittelukriteerit kertovat tarkemmat luokittelukriteerit.